Havsfrun

Äntligen fick jag nog med min akryldiptyk Havsfrun. Den har stått på staffliet och stirrat in i mina ögon under dagarna i studion. Några få valörjusteringar och boooom, klar. Nu ska den få ett lager UV-lack på så den tål ljus och puts. Hoppas att du tycker om den. Lila är en av mina favoritfärger och den färg jag på konstkurser fått rådet att tona ned. Det känns bra att bara strunta i det och göra som jag själv vill.

Havsfrun är en del av serien Skogsväsen. Nästa målning är jag lite rädd för att göra men tänker försöka mig på den ändå. Det finns många föreställningar om motivet jag valt att utmana mig med, Bäckahästen. Jag lutar mig mot beskrivningen från Berättelser om de nordiska folken och hoppas att du inte blir besviken på mig och min version. Får se om den blir i olja eller akryl… kanske en av varje?

image

wpid-wp-1445032467826.jpeg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.