Sex veckor i Ålandstidningen

I sex veckor framöver kommer en av mina verklighetsillustrationer/illusioner att visas på Ålandstidningens kultursida. Jag hoppas att ni kommer uppskatta dem, och jag är mycket tacksam att jag blev inbjuden att göra denna serie. Det känns lite stort på nåt sätt, inget jag hade trott skulle hända när jag i satt i mitt rum som tonåring och effektivt gömde mina teckningar. Jag trodde att finkultur var det enda människor var intresserade av, jag vet nu att jag hade fel. Ibland är jag nog min egen värsta fiende.

 

Samarbete 1
Så länge de inte förstår att nyckeln till framgång är samarbete, är de inget att oroa sig för.

Den första bilden, Så länge de inte förstår att nyckeln till framgång är samarbete, är de inget att oroa sig för, är ju rätt uppenbar och rakt på sak. Ja det finns inga genvägar för oss kvinnor att komma framåt. Det går inte att ge varandra krokben, baktala, prata ned , vara missunnsam eller motarbetande. Vi kvinnor konkurrerar inte med varandra, vi måste nog inse att vi arbetar sida vid sida för att förbättra våra villkor i samhället. Den enda vägen framåt är i min mening samarbete. Så klart finns det många som samarbetar (och det är fantastiskt), men det finns en tendens att detta görs så länge någon annan inte utgör ett ”hot” av något slag. Med min bild vill jag poängtera vikten av att se sen stora bilden – verkligheten vi tillsammans lever i. Personligen har jag stöttande vänner, men jag har även stött på situationer där jag fått riktiga krokben av dem jag minst anat. Så kom igen, vi måste bättra oss. Jag och du. Vi  måste så gott vi kan att bevisa att vi kan samarbeta, även i den så kallade hönsgården.

Sandra

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.