Huvudsaken stygnen sitter på rätt ställe

I media har det den senaste tiden diskuterats en del om förlossningar och hur dessa ekonomiskt, etiskt och medicinskt bör utföras. Genom alla tider har förlossningen debatterats, vad som är bra och vad en kvinna ska stå ut med för att vara en ”sann” kvinna. Kvinnorollen kommer åter och spökar, inte överallt, men på många ställen i debatten. Värderingar, ekonomi, effektivitet, förlossningen som kvinnoritual och barnets bästa mortlas tillsammans till en salig röra. Jag vill inte med min verklighetsillustration ta ställning till hur kvinnorna som fött eller som ska föda bör göra. Jag vill belysa den debatt som förs där kvinnorna många gånger hamnar som tredje part. Dialogen verkar gå kvinnorna över huvudet – det är detta jag vill att ni ska uppmärksamma. Alla gör sitt bästa, alla vill sitt barn det bästa och det finns inga kvinnor som ska behöva känna sig ”misslyckade” på grund av den debatt som förs. Det finns inga rätt eller fel, bara konventioner, ekonomi och strukturer. Skit i var stygnen ska sitta. Du är bra som du är – lika så ditt barn.

Stygnen på rätt ställe

Sandra

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.