Kärlek och vänskap, vad kostar de egentigen?

I kategorin konstruerade och kommersialiserade dagar stoltserar ”Alla hjärtans dag” eller ”Vändagen” som vinnare i min mening. Även om tanken bakom dagen är god (som de flesta dagar av denna sort) har den i vissa fall fått motsatt effekt. När jag kollar olika sociala forum för att finna inspiration till mina verklighetsillustrationer finner jag att det finns mycket ångest, utanförskap och prestige inblandat inför upptrappningen till Valentin. Det handlar inte bara om kärlek och vänskap – utan mycket om frånvaron av den. Unga skriver att de är rädda att de inte ska få någon ros i skolan, andra undrar vad de ska ge sin parter, andra struntar blanka f*n i allt som har med dagen att göra. En kort högst ovetenskaplig analys av förhållandet till dagen resulterar i att den verkar handla om fysiska ting och om flöden med ”kärlek och vänskap” i olika forum. Det fanns flera fall där unga tyckte att det var jobbigt för de visste inte om någon skulle skriva något i deras flöde… Hur saker ser ut har blivit viktigare än vad de egentligen är. Så lova mig nu att ge din tid och din uppskattning till dina vänner förbehållslöst – och gärna även på andra dagar än chokladfabrikanternas julafton.

Som vanligt låter jag så negativ, skratt, men jag är väl sådan antar jag. Visst är det fint att få en blomma eller ett kort – eller fast en fet diamant. Men mina vänner är mina vänner alla dagar, och jag behöver sällan känna deras kärlek eller vänskap genom presenter. De behöver inte heller visa upp sin vänskap inför andra. Ta hand om varandra och fira med sunt förnuft, helst året runt. 🙂

Diamanten redigerad liten

Sandra

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.