Barnvakten

Elektroniken är vår nya barnvakt. Föräldrar blir upplysta från höger och vänster hur dåligt detta är och hur vi förstör våra barn. Det var bättre förr, då såg vi våra barn och de blev hederliga medborgare sägs det ivrigt. Barnen mådde bra och de skadades inte av föräldrarnas frånvaro. Men hur är det egentligen med dessa argument. Håller de verkligen en närmare granskning? Hade föräldrar (mammor då främst) mer tid till sina barn förr? Var det inte så att det fanns andra sorters ”barnvakter” än just den hatade elektroniken?

Kvinnor har alltid dubbelarbetat, trippelarbetat och kvadruppelarbetat (ja beroende på hur många barn som låg under moderns ansvar – ibland även ett arbete UTANFÖR HEMMET-och därtill räknat en man som behövde service. Jag säger inte att elektroniken är en bra barnvakt, för det har jag ingen aning om. Det jag vill belysa här är att familjesituationen med hemmaarbete, arbete, barnuppfostran, tidsbrist och överlevnad gör att det är förståeligt att mammor/pappor/föräldrar tar till de medel som behövs för att klara vardagen.

Det är inte föräldrarna som det är fel på, om det är något som det är fel på så är det i så fall systemet. Bristerna i systemet projiceras effektivt på föräldrarna – se där där är svagisarna som inte pallar trycket!!! Det vill jag att ni föräldrar ska tänka på. Ni gör säkerligen så bra ni kan men de medel ni har till förfogande. Ingen vill sitt/sina barn illa – så vill jag tro. I en ideal och perfekt värld finns tid för allt i överflöd – träning, barnuppfostran de lux, ett kärleksliv som från en Hollywoodfilm, husdjur, inredning och mode. Men världen är inte ideal. I dagens rådande system gäller det att prioritera, överleva och se glad ut till på köpet.

Så kämpa på. Ni är bra som ni är – och ”barnvakter” har funnits i alla tider – pottstolar, barnhagar, inga alls (spring ute själv och överlev), storasyskon, syskon, ett nätverk av släktingar – listan är lång.

Barnvakten redigerad liten.png

Sandra

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.