När mamma inte ser…

Internet är underbart, men också skrämmande. Tänk att något så harmlöst som en liten sladd kan öppna dörren för diverse dårar att husera fritt i barnens rum. I denna verklighetsillustration vill jag inte peka fingrar åt någon förälder. Vi gör alla vårt bästa enligt de förutsättningar vi har (ja min vanliga friskrivningsparagraf). På forum läser jag hur föräldrar bildar läger, för eller emot barn och deras uppkoppling. Smutskastning och värdering av föräldrars kapacitet ingår så klart. Det pekas finger hit och dit. Ofta är internet något ondsint, som kommer att skada våra barn för evig framtid. Det andra lägret påpekar att det är en gudagåva för den sönderstressade föräldern. Fokus är på föräldrarna, hur duktiga eller dåliga de är att skydda sina barn, vad internet ger dem eller inte ger dem. Debatten innehåller egentligen relativt lite om barnen och deras upplevelser. Ännu mindre handlar debatten om de förutsättningar de har i det samhälle vi lever i just nu.

Istället för att peka finger på varandra kanske det är läge att ta tag i det som skrämmer oss. Det är vi vuxna som skapar internet. Internet är en spegel av vår värld – vårt samhälle. Det som brister i samhället syns som en spegel i internet och vad som händer där. Internet är tyvärr vi, våra handlingar och vårt samhälle. Det kanske låter hårt, men det är så jag uppfattar det. Pervot, dåren, galningen, trollet och äcklot är en av oss, och hen har alltid funnit där. Hen har bara fått en ny kanal för sina skitiga utlopp.

Isolering, genom vår älskade individualism, kanske är orsaken till att pervot lugnt kan sitta i sitt lurkiga ensamma rum och ta kontakt med barn genom sin älskade sladd? Var med barnen på internet och lär dem att det finns människor som inte är så snälla där ute – och ta krafttag för att förändra det samhälle som skapar dessa förutsättningar. Samhället behöver en renovering – det tyder aktiviteten på internet på. Lägg ned tid på att lära barnen hur läget ser ut, förändra och förbättra istället för att klaga och peka finger. Det förändrar inget – det bara låter pervot sitta där med sin uppkoppling och äckla sig.

Pedofil stor redigerad

Sandra

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.