Sugreflex

Vad är det som gör att åsikter blir så starka när det kommer till kvinnors (och barns) rätt att amma i offentligen? Hur kommer det sig att kvinnans bröst har blivit så sexualiserat att ett barns ätande kan ses som en kränkande sysselsättning? Så klart är det ju upp till var och en hur man väljer att göra: amma på en offentlig toalett, vara hemma i husarrest för att barnet vill äta non-stop, sätta sig i ett hörn eller välja en folktom plats. Det känns bara vridet att kvinnan och barnet ska behöva anpassa sig till denna sexualisering av brösten. Det är nog jobbigt som det är att komma ut med en bebis mellan varven – långa nätter, skötväskor, barnvagnar, skrik och gråt (ja kanske ni förstår vad jag menar). Det är ju inte barnets eller mammans fel att det är på det viset – det är bara naturen som har gjort det så här. Barn äter på det här viset (ja, visst kan barnet äta ur flaska också- ingen värdering i det. Nu handlar bilden om amning så jag lämnar bort flask/amningsdebatten denna gång). Är det inte enklare för en vuxen att bara titta bort om det är så att ammande mammor och barn tänder sugreflexen?

Nå väl, nog om det. Världen snurrar vidare.

Sandra

sugreflex redigerad stor

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.