Insamlingar

Insamling är det tiggeri, eller tvärtom, är tiggeri insamling? Ett känsligt ämne, jag vet. Det är just det som är grejen. Organiserade insamlingar är det som står högst i rang. Det syns tydligt utanför en butik jag besökte för ett tag sedan. Dessa insamlingar är betrodda, man vet vart pengarna går (eller gör man det…). De ska lösa hemskheterna, utan att vi själva behöver se den i vitögat. Distansen gör den bekväm för oss privilegierade med ett hem och lite mat på bordet. Direkt hjälp är svårare. Så verkade det i alla fall, för den organiserade insamling fick hejarop, axelklapp och varma blickar. Det var allt annat än den direkta insamlingen fick. När de stod där, bredvid varandra, var det bara så tydligt. Obehagligt tydligt. Jag menar inte att organiserad insamling, eller organiserat tiggeri som en vän till mig benämner det, är dålig. Jag vill mest belysa vårt eget bemötande av de två typerna av insamlingar.

Sandra

tiggeristor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.