Våren är här

Just nu är jag i en aktiv fas inför utställningen Skogsväsen, som går av stapeln i augusti. Det tar sin tid att skapa, och det måste det få göra. Det gäller att vara ute i god tid om man är som jag är. Jag har haft lite för lite tid över, jag sitter i slutskedet av min magisteruppsats och den mesta tiden går åt till att korrigera noter… ja ni förstår. Men det betyder inte att jag inte att verksamheten stannar.

Igår fick jag min akvarell Vår klar. Det roliga var att jag hade lovat mig själv att bara ha akrylmålningar med på utställningen, men nä, så blir det inte. Det enda jag vill måla i nu är visst med min (förr så hatade..) akvarell. Jag kommer inte bort från blocktekniken, så den får ni nog leva med ett tag till. Med blockteknik menar jag att former stängs in genom skarpa linjer. Mina målningar saknar ofta linjerna, men mina akvareller har dem nästan alltid. De blir alltför mesiga annars i mina ögon. Inget tryck i dem alls. Jag somnar ofta framför akvareller med såsigt splatter. Ja, ni kanske förstår vad jag menar.

Min mamma som var och hälsade på mig i studion fick en smärre chock när hon såg Vår. -Vad är det här? Vad menar du med detta nu mitt i allt? (hon trodde att det var en av mina verklighetsillustrationer med politiska käftsmällar).

Kanske ni tänker samma sak så jag tänkte kort förklara mig. Jag har delat upp min konstnärliga verksamhet i två delar, den maskulina och den feminina. I den maskulina delen följer jag de ”regler” som gäller för så kallad manlig konstutövning. Hårda politiska budskap och ingen direkt koppling till skir ”skönhet” väntas i den här genren. Vetenskap och teori är grundstenarna. I min feminina konst är naturen istället i fokus. Ledorden är känslor, symbolism och skönhet utan ”farligt politiskt budskap”. Det är roligt att se hur de olika konstformerna uppfattas. Förövrigt är det detta jag fördjupar mig inom mina konstvetenskapliga studier, så det är inget som jag tagit ur luften. 🙂

Nå, här kommer en tjuvtitt på vad som komma skall. Hoppas att du tycker om min Vår!

Sandra

Vår.png
Sandra Törnroth, Vår, 2016, ca 15 * 20 cm, Akvarell och Aqua Tro-Col (Silver) på papper.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.