The bitter end

The preparations for the upcoming exhibition has begun. I will hang it on Thursday. As usual, I became ill on Sunday, so I have not been doing much in the creative department – just editing a few photos. It will probably be good anyway. Or, rather, it is what it is. As usual there are always things I should have done better or differently… But … I’m not going to freak out about it.

Today I finished the last painting! What do you think about it? Much of the inspiration for the paintings derived from texts of Olaus Magnus (Historien om de nordiska folken anno mid-1500s). Clearly they are not illustrations deriving solely from the text, but freely interpreted depictions made by me.

All artworks will be put up for sale in my online shop, so you are able to buy and see them online even if you are not able to visit Aland (or make it out to Lumparland). If you follow my shop, you will receive an automatic update when I upload artworks. Click on the link below! 😉

Now I’m waiting for the kids to come home from kindergarten. The sun is shining outside. Luckily I have my studio in the basement of the house. Down here it is cooler and more comfortable than staying in the ”sauna”. Have a nice day!

Nu börjar det dra ihop sig till utställningen. Ska hänga den på torsdag. Typiskt nog blev jag sjuk i söndags, jag har bara kunnat redigerat lite bilder. Konstigt att det alltid är så, att jag blir sjuk då jag inte ”hinner”. 🙂 Det blir nog bra ändå. Eller, rättare sagt, det blir vad det blir. Som vanligt är jag så där nöjd, det finns alltid saker jag borde ha gjort bättre eller på annat sätt. MEN… jag tänker inte noja över det. Det hjälper inget.

Idag blev jag klar med den sista målningen! Vad tycker du om den? Utställningen handlar om kvinnan genom tiderna, hur hon alltid har förknippats med naturen och det okontrollerbara. Jag har hittat bilder från alla olika håll från olika tider i historien och försökt att göra dem anpassade till illuart. Mycket av inspirationen till målningarna härrör från texter från Olaus Magnus ”Historia om de nordiska folken” från mitten av 1500-talet. Så klart är det inga illustrationer till texter, utan fritt tolkade skildringar av mig.

Alla konstverk kommer att läggas upp till försäljning på min webbshop, så det går bra att köpa och se dem även om du inte har möjlighet att komma till Åland (eller ta dig ut till Lumparland). Ifall du följer min affär kommer du att få en automatisk uppdatering när jag lägger upp dem. Jag lägger upp dem så snart jag kan efter vernissagen den 3 augusti. Klicka på länken nedan! 😉

Nu väntar jag på att barnen ska komma hem från dagis. Solen skiner ute och det är verkligen varmt. Tur att jag har min studio/arbetsrum/vrå på källarplanet. Här nere är det svalare och skönare än uppe i ”bastun”. Ha det gott!

följhennesmoves transp

Hon gör att mina affärer ser skumrask ut test

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.